Sara Bero kupila auto šestočlanoj porodici koja živi u teškim uslovima!

Sara Bero je samohrana mama bliznakinja sa Daunovim sindromom, o njoj smo pisali i ranije kada je izgubila drugi profil na instgramu.

Ona se već godinama unazad bavi humanitranom radom kako u Crnoj Gori, tako i širom regiona, te je za novogodišnje praznike organizovala humantrnu reviju, a prikupljen novac je doniran tuzlanskom udruženju “Hrabro srce” – udruženje djece sa poteškoćama u razvoju.

Sara je prije par dana, nakon kraće akcije obradovala šestočlanu porodicu Vukosavljević, koja živi u teškim uslovima, a pritom imaju dječaka od 5 godina sa poteškoćama u razvoju.

Sara je pred njihovu kuću dovezla auto koje im je kupila, a nakon toga organizovala humantarni bazar na kome je prikupljala novac.

O tome koliko je akcija bila uspješna govori i to da se toj akciji priključio presjednik opštine koji je porodici donirao plac za izgradnju kuće.

Želimo da naglasimo da Sari nije ovo jedina humanitarana akcija, to je žena koja svoj uticaj na društevnim mrežama često koristi kako bi pomogla onima kojima je to potrebno.

ekskluziva.ba