Razija Čolaković prozvala nadležne: Gdje su spasilački timovi iz Sarajeva i ostalih gradova? Zar je ovo solidarnost?!

Danas se Razija Čolaković Raza javno, putem svojih društvenih mreža, obratila nadležnim institucijama kako bi skrenula pažnju na trenutnu katastrofu koja je pogodila Krajinu – poplave.

Poplave koje su zadesile Krajinu pogodile su bh. stanovništvo, ali, kako se čini, ne toliko one na pozicijama koji bi mogli da urade krupne stvari i od kojih se najviše i očekuje. Tim povodom na svojim društvenim mrežama reagovala je Razija Raza Čolaković koja je, inače, rođena i odrasla u Krajini, regiji koju voli i u kojoj je utkala svoje najdragocjenije uspomene.

Zbog novonastalih poplava u Krajini, Raza je osjetila potrebu da se uključi i pomogne svom narodu. Shvatila je da je vrijeme da se njeno glasno zastupanje pretvori u konkretne akcije.

Njeno javno obraćanje nadležnim institucijama ima nekoliko ciljeva. Prvo, želi ukazati na hitnost situacije i potrebu za brzim reagiranjem. Poplave su izazvale velike štete na infrastrukturi, domovima i životima ljudi, te je hitno potrebna pomoć i podrška. Drugo, Raza je podsjetila na to koliko su Krajišnici pomagali, te napomenula da je sad njima potrebno vratiti to njihovo dobročinstvo. Na kraju je naglasila da su upravo Krajišnici ljudi koji pamte svako dobro i vrate duplo, ali i da loše, kako je istakla, desetostruko.

Ispod pogledajte njeno obraćanje:

Razin apel nadležnim institucijama je jasan. Ona poziva na hitno osiguravanje sredstava za obnovu infrastrukture, podršku ugroženim obiteljima.

Nakon objave upućene nadležnim institucijama, već u narednom Storiju, obratila se svim ljudima koji su u mogućnosti da pomognu. Raza poziva svoje pratitelje i sve ljude dobre volje da pruže podršku Krajinu u ovim teškim vremenima.

Senzacija.ba